Verslag fietstocht do 28 sept rondje Walcheren

Verslag van Hetty;

Onze laatste uittocht op de donderdag dit jaar, en wel voor het eerst naar het verre Walcheren! Na 6 afmeldingen, van wie de meesten ziek en 1 per abuis zich op een onjuiste datum had afgemeld, vertrokken we met 14 deelnemers en 4 auto’s en 1 trailer naar Kamperland, waar we gratis konden parkeren aan het Veerse meer.

Via de Veerse dam arriveerden wij in Veere voor de koffie bij De Werf aan de haven, maar eerst nog even rondkijken bij het Stadhuis en de Campveersche toren. Wat een mooi oud stadje! Wim had in zijn auto zijn portefeuille en telefoon vergeten en besloot alleen terug te fietsen en wij ontmoetten hem gelukkig later weer in Zoutelande, waar we tegelijk aankwamen.

Verder fietsten we met 1 man minder naar Middelburg, waar we nog even een kijkje namen in de Kuiperpoort, een pittoresk straatje. Over de mooie kades en de Veste fietsten we via Biggekerke naar Groot Valkenisse en  vandaar langs de kust naar Zoutelande (een bekend badplaatsje) voor een lunchstop bovenop de dijk met mooi uitzicht over de zee. De zon had moeite om door te komen,

Daarna naar Westkapelle voor een bakje kibbeling, haring en/of een ijsje. Lekker hè, Hanneke die haring!

Nu begon het spectaculaire deel van onze tocht: Over de zeereep langs de vuurtoren naar het mondaine Domburg. Daar nog even op het “Mondriaanbankje” gezeten en de dames konden hun blikken niet afhouden van de leuke boetiekjes.

Langs het kasteel Westhove ( nu museum en Stayokay) naar de strandtent Bij Karel bij Oostkapelle. voor een lekker drankje. De zon begon te schijnen en dat was echt genieten op het terras met uitzicht op zee

Via het bos van de Manteling en het duingebied bij Oranjezon over de Veerse dam (met prachtig uitzicht naar Neeltje Jans)  weer naar de auto’s. Na een voorspoedige terugrit arriveerden wij weer rond half 8 bij Wielstaete.

Wat een heerlijke en sportieve fietsdag met 63km op de teller en dat eind september! Caty ging voor de eerste keer mee met een uittocht en had gelijk de smaak te pakken.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

4 reacties op Verslag fietstocht do 28 sept rondje Walcheren

 1. Henk en Margreet schreef:

  Hetty , een lange dag, maar beslist de moeite waard 👍 je hebt ons weer een hoop bekende en onbekende plekjes laten zien, ondanks dat we hier vele jaren vakantie hebben gevierd. Kort samen gevat een heerlijk dag zo met elkaar .

 2. Leo en Ineke schreef:

  Een super mooie rit…!en de foto s zijn ook prachtig (meestal door Hetty rijdend gemaakt)De terug rit viel reuze mee…thuis snel iets in de magnetron.
  Hetty en Wim,bedankt voor deze mooie dag.

 3. Judith schreef:

  Jammer dat ik plat lig, maar leuk om van het verslag en de foto’s te genieten.

 4. GERDA schreef:

  Dit was weer een prachtige dag. Dank je wel Hetty. Ook Wim voor het rijden met de trailer, want zonder deze mooie kar komen we niet op deze mooie plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *