Verslag fietstocht do 19 okt verrassingstocht Alblasserwaard

Verslag van Henk (en impressie van Sonja):

Vandaag prima fietsweer, niet te warm, niet te koud.

Met 6 enthousiaste fietsers, Elsa, Hanneke, Hetty, Jan R. , een nieuwe fietser Sonja, en ondergetekende, gingen we welgemoed aan een tochtje beginnen. We lieten het parcours afhangen van het weer, er werd in het begin van de middag regen verwacht.

Uiteraard eerst koffie, dit keer bij de molen in Oud Alblas, betaalbaar en prima koffie, de heren gingen binnen zitten en de dames (hardliners) buiten. De heren met een appeltaart, de dames met een kleine gevulde koek.

De tocht vervolgd door de Alblasserwaard, altijd mooi, veel gezien zelfs zilverreigers. Deze dieren wilden niet door Elsa gefotografeerd worden en verdwenen uit het beeld.

Tocht vervolgd en voor de regen weer na 42 km op de thuisbasis aangekomen. Al met al een prettige tocht.

Ps bijgevoegd een bijzondere reactie van Sonja (die volgend jaar graag lid wil worden).

“Vandaag mag ik voor het eerst mee fietsen. We zijn met vier dames en twee heren. We fietsen dam weer in paren, dan weer achter elkaar. Het fietst lekker in drie paren van twee. Tijd genoeg om te kletsen of van de omgeving te genieten.

Wat is het toch landelijk zo vlakbij huis. We zien koeien, paarden, schapen, een haas die er als haas vandoor gaat….en twee zilverreigers. Elsa doet nog een poging om er eentje van dichtbij vast te leggen, maar erg camera minnend is de reiger niet. De vogel is gevlogen.

We stoppen voor een bakkie drinken bij een molen. De dames gaan buiten zitten en de heren kiezen binnen een plekje. Het lijkt het weerhuisje wel. Het zonnetje komt erbij en de jas gaat uit. Wat boffen we met het weer. Het is droog, warm voor oktober en zonnig.

We fietsen door de Waard langs water en de molens. Ik kom op plekken waar ik nog nooit geweest ben. Ik hoef alleen maar te volgen. Er wordt stevig doorgefietst. Tegen het eind van de rit staat de afdruk van mijn fietszadel in mijn achterwerk, voel ik mijn knieën en mijn schouder. En dan hebben we nog niet eens de volle aantal kilometers van een donderdag gefietst. Wat heb ik een bewondering voor alle 55plussers, die zoveel kilometers rondtrappen!

Dank dat ik mee mocht, ik heb ervan genoten. Ik kijk nu al uit naar de volgende tocht!

Sonja”

Kijk voor nog 2 foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslag fietstocht do 19 okt verrassingstocht Alblasserwaard

  1. Leo Drost schreef:

    Zo te zien en te lezen blijft Sonja nog jaren lid..!
    Fijn dat het weer zo goed bleeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *