Introductie

Fietsclub Wielzate is opgericht op 7 mei 1997 voor 55 plussers uit Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht, die gezellig met elkaar willen fietsen. 

Vanaf ca half maart tot november organiseren wij elke woensdag (ca 30-40km) en  donderdag (ca 50km) gevarieerde fietstochten in de directe omgeving en ook daarbuiten.  De omgeving van Hendrik Ido Ambacht is een prachtig en gevarieerd fietsgebied.

Wij fietsen in de mooie Alblasser-, Krimpener- en Hoeksche waard. Ook fietsen we over IJsselmonde, naar Rotterdam en door de Biesbosch. Door regelmatig gebruik te maken van de Waterbus en af en toe van de Merwede- Lingetrein is het zelfs mogelijk om te fietsen naar bijv Gouda, Delft, de Rottemeren, het Lingegebied, de Vestingdriehoek bij Gorinchem, Vijfheerenlanden en bijv. Zaltbommel en Heusden. Natuurlijk ergens gezellig een terrasje meepakken en een rondleiding hier en daar hoort er ook bij.

Wij beschikken over een fietstrailer voor 12 fietsen. Dit stelt ons in staat om ook verderweg fietstochten te organiseren naar bijv. de bollen, bloesem, bos, heide en duinen (kijk hiervoor op het activiteitenoverzicht en de fietsprogramma’s). Tevens worden elk jaar een fietsvakantie en een fietstrek2daagse georganiseerd.

Vertrekplaats en -tijd:  Ontmoetingscentrum Wielstaete, Van Kijfhoekstraat 146, Hendrik Ido Ambacht. Thuistochten starten om  9.30 uur, tenzij in het fietsprogramma een ander tijdstip is aangegeven. Bij een uittocht starten we om ca 9 uur met het opladen van de fietstrailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *