0minisam_4855

Verslag van Jan:

Deze tocht zou door Ini worden verzorgd, maar Ini heeft mij gevraagd deze tocht van haar over te nemen, hetgeen ik gaarne heb gedaan. Er hadden zich 30 leden aangemeld. Uiteindelijk zijn wij met 38 personen de tocht aangevangen. Er zijn ook nog 2 aspirantfietsers meegereden te weten Janet de Geus en Jan Rijkhoek. Omdat het zo’n grote groep was, hebben wij gesplitst. Leo heeft groep 2 voor zijn rekening genomen. Wij fietsten door het park langs de begraafplaats en langs het Waaltje richting Heerjansdam. Onderweg zagen wij dat in het recreatiegebied dat daar wordt aangelegd diverse nieuwe fietspaden zijn gerealiseerd. Dus weer meer fietsmogelijkheden rondom Ambacht. Bij de zorgboerderij de Kleine Duiker stond de koffie klaar. Na de koffie nog een stukje door het natuurgebied aldaar en verder over het fietspad langs de Oude Maas naar de pannenkoeken. Bij het pannenkoekenhuis waren nog 3 leden waaronder Ini, fijn dat je erbij was, zodat wij met 41 personen aan de pannenkoek gingen.

De pannenkoeken waren weer heerlijk. Deze tocht is inmiddels een traditie geworden en gezien het aantal aanmeldingen moeten we deze tocht zeker op het programma houden. Na het eten kon iedereen zijns weegs gaan. Nog een aardige groep heeft met mij de fietstocht helemaal afgemaakt. Nog langs de Devel gefietst en via de Pietermantunnel weer naar Ambacht.  Er stonden toch nog 34 km op de teller.