Verslag fietstocht wo 10 mei rondje Waal en Devel

Verslag van Hetty:

De weersverwachting was niet al te best. Er kwamen toch nog 5 deelnemers opdagen; Wim H, Sandra, Gien, Els T en Thea. Thea haakte op het laatste moment nog af.

Op het programma stond een rondje door de Alblasserwaard, maar tegen 1 uur werd er regen verwacht. Gezamenlijk besloten we om met z’n 5en een rondje in de buurt te fietsen.

Het werd toch nog een erg gezellige en droge tocht langs ’t Waaltje over de Pruimendijk, door Wevershoek naar de koffie in “t Ouwe Durp” in Barendrecht. Daar trakteerde Wim ons op koffie met heerlijke appelplaattaart. Gewoon, omdat hij er zin in had!!! 

Na dit lekkere samenzijn weer op ons ros langs de prachtige bloemenvelden met Raapzaad en Fluitenkruid en mooie bloeiende struiken en bomen (zoals Blauwe regen, Seringen- en Kastanjebomen) Het was een genot met al die geuren en kleuren. Voor ons nieuwe lid Sandra ging een wereld open, ze ontdekte nu pas bij de fietsclub hoe mooi de omgeving rond Ambacht is.

Door de Zuidpolder naar het Kijfhoekkerkje, waar we even rondkeken (ook over de expositie). Wim vermeldde nog dat hij al 50 jaar hier woont en nog nooit het Kijfhoekkerkje bezocht had. Ook dit nieuwe lid was verbaasd over wat hij met fietsen bij onze club allemaal dit jaar al niet gezien had. Compliment voor onze fietsleiders!

Net voor de regen tegen half 1 was iedereen, op Els na, na een rondje van bijna 30km weer droog thuis.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder Nieuwe Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *