Our Blog

 

0mini IMG_0101

Verslag van Hetty:

Onze eerste uittocht dit jaar met onze nieuwe fietstrailer. Wat een verschil met onze oude trailer (zie foto met beide trailers). Het opladen is nu  “een fluitje van een cent” of gaan we straks nog het “teamwerk” missen, dat nodig was bij de oude trailer?

Met 22 deelnemers op pad (2 hadden zich nog op het laatste moment ziek gemeld). Eerst koffie met aardbeiengebak op het Aardbeienterras bij Rijsbergen. Even kijken in de kweektunnels naar de aardbeienteelt. In deze omgeving worden ca 100 miljoen kilo aardbeien per jaar geplukt! De grootste afnemer is Rusland. Je kon duidelijk het verschil zien tussen de eerste 3 weken en na 9 weken wanneer de aardbeien rijp zijn. Via De Moeren en de Oude Buisse heide naar de boterham-stop op de Rucphense heide. Daarna  nog even naar Restaurant De Haard in natuurgebied De Wildert bij Bosschenhoofd voor een drankje, soepje of broodje kroket.

Verder door naar de Basiliek in Oudenbosch. Van binnen een kopie van de St Pieter in Rome (16 keer kleiner) en met het front van de St Jan van Lateranen, gebouwd omstreeks 1870. In de kelder bevindt zich een winkel en een klein museum met o.a. een replika van de basiliek en een heel veel Mariabeeldjes. Wim van B. kon weer een beeldje aan zijn verzameling toevoegen. We waren Oudenbosch nog niet uit of Loek kreeg een lekke band. Deze was snel weer geplakt en verder fietsten we door Hoeven en Etten- Leur naar de asperge- en wijnboerderij de Santspuy voor het kopen van asperges. Dat wordt smullen komend weekend! Dik ingepakt waren we tegen de kou, maar regen en wind was er nauwelijks. Een gezellige fietsdag met 49km op de teller.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?