Our Blog

0miniIMG_44360miniIMG_4500

Verslag van Ini:

Met 22 personen van start richting Alblasserdamse brug. Helaas nogal somber en koud weer. En dan is het eind mei ! Er kwamen zelfs handschoenen uit enkele tassen, maar kou lijden is ook vervelend. Bij de brug nog 2 leden erbij om met 24 personen verder te fietsen door Oud Alblas. Daar de rustige kant van de Graafstroom genomen naar “De Burgemeester” in Bleskensgraaf voor de koffie. Na de koffiepauze onze weg vervolgd tot Ottoland en daar het nieuwe fietspad langs het water genomen om in Groot Ammers uit te komen. Langs het Liesveld naar de pont naar Schoonhoven. Aangezien het wat miezerde en best koud bleef, hebben we een half uur uitgetrokken om wat winkeltjes te kijken en/of koffie te drinken (op een verwarmd terras). Het Ambachtsilverhuys was vroeger een synagoge met onderin een zeepmakerij. De bedoeling was om nog even een kijkje te nemen in de watertoren, de mooiste van Nederland. Gebeld of er iemand aanwezig was die ons iets kon laten zien van de zilvergalerij die beneden in de toren gevestigd is. Dat lukte en de zilversmid heeft ons eea verteld en laten zien.  Hij houdt zich voornamelijk met (zilver)kunst bezig, samen met een collega.

Toen richting Bergambacht om weer over te varen en via de tientwegen van de Alblasserwaard weer naar huis te gaan. Helaas ging het mis bij het nemen van een bocht, de dijk op en kwam An v. B te vallen en dat zag er niet goed uit. Dus 112 gebeld. Els was zo goed om met haar mee te gaan naar het ziekenhuis in Gouda.

Wij hebben onze tocht verder afgemaakt, al was het wel wat stilletjes in de groep. Óf waren we moe, want 50 km. zijn we niet zo gewend op de woensdag. In ieder geval is de rest van de groep goed thuis gekomen met 53 km op de teller.

An bleek een gebroken pols te hebben en een breuk in haar bovenarm.  Haar pols kon in het gips, dus gelukkig geen operatie nodig. We wensen haar via deze weg een voorspoedig herstel. Ze is nu weer thuis.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?