Our Blog

0miniIMG_4511

Verslag van Hetty:

Met 26 deelnemers en 8 auto’s en 1 fietstrailer op stap voor een fietstocht rond de Nieuwkoopse plassen. Wat een mooi zonnig fietsweer! We parkkerden de auto’s vlkbij de TOP in Zwammerdam. Langs het riviertje de Oude Rijn via Bodegraven en fort Wierickerschans fietsten we naar  “Boerderij” Buitenland, waar dochter Jaenine van Bep vd V ons hartelijk ontving met koffie en zelfgebakken appeltaart in de voormalige koeienstal.

Wij waren daar vorig jaar op de woensdag ook al zo gastvrij ontvangen in september. Wat een mooi verbouwde hoeve! Jeanine en haar man organiseren ook bruiloften en partijen met diners. Zelfs slapen onder een kap van de vroegere hooiberg is mogelijk, zie ook de foto’s.

Verder naar Zegveld voor een kijkje bij het Ooievaarsbuitenstation, waar wel 10 ooievaarspaartjes een nest met jongen hadden. Langs de Oude Meije en de Nieuwkoopse plasssen, via een fietsbrug over de Kromme Mijdrecht naar Hoeve Ruygeborg in Nieuwkoop voor een drankje. Volop genoten we daar van de zon. Verder dwars door de Nieuwkoopse plassen over het vernieuwde Meijepad met zelfs een strandje. Na 51km waren we bij de auto’s na weer een gezellige en mooie fietsdag.

Klik hier voor de foto’s van Joost en Hetty

Joost heeft mij nog een kaartje van de route gestuurd (klik hieronder op de link)

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=nl&hl=nl&authuser=0&authuser=0&mid=1d55buFDB4VxYFbuBK2GwgmFodIM

admin

So, what do you think ?