Our Blog

0miniimg_0931

Verslag van Hetty:

Wat een dag! Het leken er wel 2 werd  beweerd. De opkomst was goed ondanks de slechte weersvoorspelling; wind en regen.  We waren met 22 deelnemers, onder wie 9 heren! Het was een tocht van zeker 60km en zonder e-bike fietsten 7 deelnemers mee. Thea fietste ook weer gezellig mee ondanks het feit dat ze 7 jaar geleden onwel werd op dezelfde tocht en door haar man op de terugweg opgehaald moest worden.

Eerst een stukje met de waterbus naar Krimpen en via de Loet naar De Hooiberg in Koolwijk, een leuk adres met koffie en cake met aardbeien en slagroom voor maar €2,50. Lijnie vd Pl was onderweg door een wesp gestoken en Ineke wist natuurlijk raad: Zij had een heus ”uitzuigapparaat” bij zich. Het deed wel pijn, maar Lijnie hield zich goed en had daarna vrijwel geen last meer.  Met een beetje miezer via Stolwijk verder naar Haastrecht.

In Haastrecht nog even onze boterhammen opgegeten langs de Hollandse IJssel voordat we naar de rondleiding gingen in het Museum Paulina Bisdom van Vliet. Een prachtig ingericht burgemeestershuis met een 19e eeuws interieur, rijk aan bijzonder porselein, zilver en schilderijen. In de meeste kamers ligt nog de originele vloerbedekking  (na het maken moest het patroon vernietigd worden), plafonds en wandbekleding. In de achtertuin staat een rode beuk uit 1692. Prachtige oude bijbels en boeken, spelende klokken, alles nog bewaard uit die tijd. Er is ook een document van Paulina dat na 100 jaar geopend mag worden (dat is over 7 jaar!). Velen van ons gisten naar de inhoud toen we op de terugtocht in café de Vlist nog na zaten te kletsen.

Bij het verder fietsen liet het geluk ons echter in de steek: De wind was fel tegen, tot overmaat van ramp was het Donkpad tot half okt afgesloten, begon het te hozen bij Bleskensgraaf en liet de ondersteuning van Wil van T. het afweten (leeg?). Fijn dat Leo van B (ons nieuwe lid) haar ondersteuning gaf bij het fietsen naar huis. Een mooi fietsrit van 63km met een kletsnat einde.

Tip voorde fietsleiders; er is net een nieuw fietspad aangelegd net voor Koolwijk richting Benedenkerk

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?