Verslag fietstocht do 30 maart groen Rotterdam

Verslag van Hetty:

Vandaag een route door groen Rotterdam. Met 21 deelnemers met de waterbus naar Krimpen. Inderdaad een groene route langs de ’s Gravenweg, Schollebos, de Zevenhuizer plas, Rotte, Lage Bergse Bos, Bergse Voorplas en de Kralingse plas. Onderweg genoten van alle bloeiende Magnolia’s, Prunussen en Camelia’s. Alles zowat gelijk in bloei, zelfs de Perenbomen.

Eerste stop bij het Pannenkoekenhuis Schollebos, lekker in het zonnetje. Gelukkig voor Margo dat Arie B. bij het weggaan haar portemonnee nog onder haar stoel zag liggen! Nog even langs Artihove met mooie beelden en een uitstalling van relatiegeschenken,  waar we op een woensdagstocht in mei ook nog langs zullen komen. Zeker de moeite waard, zet het in je agenda. Violette had nog een koopje te pakken en kon de schaal gelukkig nog kwijt in haar fietstas.

Een heerlijk boerenterras wachtte ons bij Boerderij Lansingerland, waar we bij ons drankje nog verwend werden met een stukje worteltaart. Bij de Kralingse plas kwamen we ook nog de schaapskudde tegen. Op de Vennenlaan met de Wagnerhuizen was het een ware explosie aan bloeiende bomen en struiken.

Een “groene” en gezellige fietsdag van ca 42 km. De sportievelingen (en dat zijn er veel) namen nog het pontje naar Feijenoord en fietsten nog naar huis. Zeker geen straf in dit prachtige voorjaarsweer.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2017. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *