Our Blog

Verslag van Jan:

Voor mij de eerste keer fietsen met slechts totaal vier personen. Maar toch fijn dat het op deze manier kan in deze coronatijd.

Om iets voor 10 uur vertrokken vanaf Wielstaete. Onderaan de Alblasserdamse brug stond Els T. ons op te wachten, zodat we gevieren de Alblasserwaard ingingen. Het was prachtig weer met weinig wind. De Alblasserwaard is in elk seizoen mooi. Veel jong vee in de weiden. Na een klein uur kwamen wij bij café de Krom aan, waar wij buiten op het terras koffie hebben gedronken. Vanwege Covid 19 moesten we met zijn tweeën aan een tafel voor vier gaan zitten. Dat was geen probleem want het was niet zo druk op het terras.

Na de koffie langs het Vogelhuisje, geen kroketten of ijs gekocht, door de polder weer richting Alblasserdam. Nog even een stop bij een bankje voor een boterhammetje. Daarna langs het mooie fietspad langs het water gefietst. Onderaan de brug namen wij afscheid van Els, waarna we met zijn drieën richting Ambacht gingen.

Verslag van Hetty

Wat een heerlijk fietsweertje. Met een heerlijk zonnetje vertrokken, samen met Cock, Gré en Jannie.

Via de molens van Kinderdijk (gelukkig nog niet afgesloten na vele protesten van naburigen) naar de veerpont richting Krimpen a/d Lek (geen mondkapjes verplicht en heel rustig), die al op ons stond te wachten. In theetuin “Onder de pannen” zochten we een heerlijk plekje onder allerlei soorten Appelbomen. De kippen hielden ons gezelschap en pikten onderwijl nog in het been van Cock, terwijl we genoten van de koffie. Verder binnendoor naar het Loetbos. Onderweg een prachtige tuin gespot met een enorme blauwe Hortensia (zie foto) en een soort Rabarber. Cock vroeg zich af of de eigenaar niet moesten vragen of we niet wat rabarber mochten meenemen, maar dat hebben we toch maar niet gedaan.

Bij het Kanocentrum onze boterhammen opgegeten (ook al in de schaduw). We vonden het gewoon te warm in de zon! Verder langs de Loet viel op het fietspad een zwaan met jong Gré en Jannie aan. Gelukkig hebben we alles overleefd, zelfs geen regen gehad en na 32km waren we weer in Ambacht. Het was een gezellige rit met z’n viertjes vol met belevenissen. 

admin

So, what do you think ?