Verslagen 2 fietstochten woensdag 16 sept

Verslag van Ini:

Vandaag gefietst met Bets, Bep V, Bep v.d.V, Lenie H, Jo, Ina en Marleen.
Door Zwijndrecht naar de Zuidpolder. Het Pannenkoekenhuis heeft een nieuw terras met picknickbanken. Dus dat adres maar weer eens geprobeerd en genoten van de koffie met voor de meesten een heerlijke appeltaartpunt met slagroom en vanillesaus. Mmmm.

Langs de Oude Maas verder gefietst, om de tunnelbak heen van de A29 naar een ander stukje Zuidpolder, terug onder de A29 door naar het laatste stukje van de Zuidpolder richting Heerjansdam. Daar een laatste stop voor de boterham en toen richting huis.
Bijna 30 km en even over 13.00 uur thuis.

Verslag van Hetty:

Op stap met Christie, Els T, Gebhard, Gré, Jannie, Jennie, Paula P. en Suze.

Om niet helemaal stadsvreemd te worden maar eens richting Rotterdam voor een rondje Rotte en de Rottemeren. Het was heerlijk weer en met mondkapjes op in de waterbus naar Rotterdam. De waterbushalte is daar geheel vernieuwd. Eerst dwars door de stad.. De meesten keken hun ogen uit. Hé, dat is een Tram en de antieke Tram lijn 10! En daar is het Stadhuisplein, de Lijnbaan en het Hofplein! Al snel kwam de Rotte met zijn woonboten in zicht en via het mooie fietspad langs de Bergse Voorplas kwamen we bij restaurant “De Prins van Terbregge” aan de Rotte voor de koffie.

Verder langs de Rotte met uitzicht op de Willem Alexander Roeibaan naar de jachthaven van de Rottemeren voor onze leuke lunchplek met uitzicht op de Rottemeren. De zon liet het enkele uren afweten, maar de temperatuur was prima.

Aan de overkant van de Rotte fietsten we weer verder naar de Kralingse Plas, waar we bij “De Schone Lei” (een plek op een terras is niet gemakkelijk te vinden in dit gebied, je moet altijd vooraf precies de aankomsttijd reserveren) nog lekker genoten van een drankje en nog even konden toiletteren, voordat we om 16.00 uur weer de Waterbus terug namen. Het was weer een gezellige tocht om de Rotte van 40km.

Kijk voor meer foto’s van de 2 fietstochten op de website in het menu onder de kop “Foto’s”

Klik voor de route van Hetty op de volgende link:    https://www.route.nl/fietsroute/1925877/rondje-rotte

 
Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2020. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *