Our Blog

Deze donderdag met prima fietsweer hebben de 2 fietsleiders allebei het idee voor een pittige fietstocht naar Gouda, de Vlist en Schoonhoven. Wonderlijk dat je dan 2 totaal verschillende mooie tochten krijgt. Hieronder de verslagen:

Verslag van Lianne:

Vanochtend vertrokken Dorien, Joke, Thea, Wil, Henk en Lianne samen met het andere fietsgroepje richting waterbus voor de overtocht naar Krimpen aan den IJssel.

Vandaar naar Ouderkerk aan den IJssel gefietst en koffie gedronken op het terras aan het veer, heerlijk in de zon. Bij de koffie kregen we een lekker stukje boterkoek. De tocht ging verder langs de IJssel richting Gouda. Onderweg werden door Thea verschillende Ooievaars gespot. Net vóór Gouda zagen we op het nest van een ooievaar een uil zitten. Meteen mijn telefoon gepakt maar door het geklets van ons groepje was de vogel al gevlogen voor ik een foto kon maken, jammer! 

Gouda lieten wij links liggen en we reden verder naar het leuke stadje Haastrecht. Precies bij het brugje over de IJssel vonden we een terrasje en zagen de brug telkens weer open gaan voor elk bootje wat langs kwam. Door Haastrecht gereden om daarna een prachtig natuurgebied in te rijden en aan het water hebben we onze lunch genuttigd. Wij zaten te genieten van het uitzicht toen plots het groepje van Hetty langs kwam fietsen. Even naar elkaars verhalen geluisterd en weer doorgereden langs het riviertje de Vlist en door het dorpje Vlist. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Langs de weg veel boerderijen die zelfgemaakte kaas verkopen.

In Schoonhoven aangekomen hebben we een half uur pauze gehouden. Dorien en Joke gingen even langs bij de dochter van Dorien die in Schoonhoven woont, Thea en Wil wandelden een rondje om de gracht en Henk en Lianne gingen een ijsje eten.

Na de pauze ging de route weer naar het westen en reden we richting Het Loetbos. Nog een laatste korte tussenstop bij een picknicktafel en weer verder naar de waterbus. Om even na 17 uur kwamen we aan in Hendrik-Ido-Ambacht. Een tocht van ongeveer 62 km. Het was weer een gezellige dag met mooi weer ook al ging de zon af en toe even weg.

 

Verslag van Hetty:

Om 10 uur met Arie, Corrie, Els de K, Ineke, Jacques, Lijnie, en Violette naar de waterbus voor een 3 rivierentocht. Ook het groepje van Lianne ging met de waterbus mee naar Krimpen.

Over de Algerabrug naar “t Hooghe Water voor de koffie. We zaten daar heerlijk in het zonnetje met uitzicht op de Hollandsche IJssel. Langs de rivier en een stukje Hitland via de vaart in Moordrecht met zijn woonboten naar Gouda.

Via een toeristische route langs de Sint-Jan naar de Waag. Daar even onze fietsen gestald voor een rondje over de markt bij het Stadhuis. Wij vrouwen konden weer niet de verleiding weerstaan om wat leuks te kopen. Via een dijkje en mooi fietspad langs de Hollandsche IJssel kwamen we in Haastrecht aan. Wat een pittoresk stadje is dat toch.

Op naar de Vlist en bij het fietspad langs het moerassige Hooge Boezemgebied kwamen we het groepje van Lianne nog tegen. Het is prachtig fietsen langs de Vlist en op een  mini eilandje met picknickbankjes onder de Appelbomen en met uitzicht op Dahlia’s hebben we nog pauze gehouden. Op 2 uit hout gesneden stoeltjes kon je uitkijken over de Vlist.

Via Zilverstad Schoonhoven naar de 3e rivier, de Lek, waar we bij Hotel Belvédère onder de Platanen genoten van een drankje met uitzicht op de Lek.

Een aantal vond het tempo wat te laag en dat hebben ze geweten! Els de K (als enige zonder e-bike)  nam het tempo over en we “vlogen” over de dijk (met veel fruitboomgaarden, stalletjes en aankondigingen van plukdagen) naar het veer bij Bergambacht waar we de Lek overstaken. De Lek wilde echter geen afscheid van ons nemen want een auto met aanlegger was van de kade gegleden en we bleven nog een tijdje dobberen op de rivier.

Via Tiendwegen weer naar de Alblasserdamse Brug, waar we afscheid namen met 57 op de teller. Rond 5 uur waren we weer thuis na een gezellige en mooie fietstocht.

Kijk voor nog meer foto’s op de website onder “Foto’s”

Klik voor de route van Hetty op de volgende link:

 
 
 

admin

One Comment

  1. Wat een mooie foto’s weer en wat leuk 2 verschillende verslagen en routes door hetzelfde gebied. Het was weer genieten. Op naar de volgende mooie tocht!

    Beantwoorden

So, what do you think ?