Verslagen 2 fietstochten wo 30 september

Verslag van Gerda K:

Christie, Cock, Gien, Gré, Lenie H. en Margo waren bij mij ingedeeld. Er kwamen verschillende nieuwsgierige vragen van : “Waar gaan we naar toe?”  “Dat is een verrassing”, was mijn antwoord. Ik had met Ton de tocht al 3 x voor gefietst. Ik vind het nog spannend om de leiding te hebben.

De weersberichten waren goed. Het zou een droge dag worden, maar dat was allesbehalve waar. Het motregende en Cock had al twijfels of ze wel zou meefietsen, maar we vertrokken inclusief Cock. We waren nog nauwelijks opgestapt toen ik voorstelde toch de regenkleding maar aan te trekken. Als je nat bent is het te laat.

We gingen richting Oosterpark in Ridderkerk en het begon al harder te regenen, Daar trokken we de regenbroeken er ook bij aan. Gien was aan het worstelen met zijn regenbroek. Rits open, rits dicht. Waar moest hij zijn benen insteken? Hij gaf het op. Dan maar geen regenbroek aan.

We besloten naar de Bloemenjungle te gaan en daar een kop koffie te drinken en af te wachten wat de regen zou gaan doen. Onderwijl ging Gien zijn broek nog eens inspecteren. We lagen met zijn allen dubbel van het lachen. Zo’n gekke broek hadden we nog nooit gezien.

Regelmatig werd het weerbericht bekeken. Na 12 uur zou de regen minder worden en misschien zou het wel droog worden. Na enige tijd zijn we naar buiten gegaan om daar te beslissen wat we zouden gaan doen. Vier van de zeven zagen het niet meer zitten en wilden richting huis. 

Met Margo en Christie ging ik verder. Het werd al gauw droog en een flauw zonnetje kwam door. Prima fietsweer. Onderweg hebben we gepicknickt op een Corona verantwoorde prachtig stenen tafel bij Bolnes. Ook kwamen we een ruïne tegen. Huis te Woude. Deze was van 1375 en is nooit afgebouwd. 

De mondkapjes werden uit de tassen gehaald, want we gingen met het veer van Ridderkerk naar Kinderdijk. Daar hebben we in het mooie informatiecentrum een heerlijke kop soep genuttigd.

Even de molens bewonderd en een plaspauze ingelast.  We reden terug via de molens en een extra omweg door Alblasserdam. Daar heeft Margo nog een patatje en Christie en ik een ijsje genomen. We hebben er een echt vakantiedagje van gemaakt. Jammer dat de anderen dit niet hebben kunnen meemaken.

Verslag van Hetty;

Met onverwachte miezer bij Wielstaete vertrokken met Arie, Bep V. , Bets, Cora, Jennie, Riet van C. richting Kinderdijk.  Via het fietspad langs de molens van Kinderdijk in de miezerregen naar het Bezoekerscentrum. Gelukkig arriveerden we daar net op tijd want het veranderde van miezer in echte regen en de meesten hadden geen regenbroek bij zich. Daar gezellig aan de koffie (ik had nog wat bonnen voor gratis koppen koffie en de rest maar getrakteerd).

Wat nu verder? Even gekeken op buienradar en weer-on-line en met een beetje ons bezig houden met filmpje kijken en wat winkelen in het souvenirwinkeltje konden we de bui wel afwachten. Het was gelukkig niet koud en er stond weinig wind. Een ieder wilde doorfietsen. Na onze zadels afgedroogd te hebben en na overleg over de route fietsten we over de dijk langs de Lek door naar Nieuw- Lekkerland en al snel werd het geheel droog.

Via de Tiendweg naar onze lunchstop op een picknickbankje. Ook hier weer veel samengewerkt met het droogmaken van de banken voor elkaar. Verder over het mooie fietspad naar De Donk. Het had ook wel iets moois zo rustig fietsen langs felgroene weiden met koeien, schapen en veel zilverreigers.

Aangekomen bij het Vogelhuisje in Bleskensgraaf brak zelfs de zon door en konden we de verleiding niet weerstaan om onszelf te trakteren op een ijsje of een kroketje. Langs de Graafstroom weer naar huis.

Onderweg nog even Molen de Hoop bezocht en enkele lekkere gedroogde vruchten, jam en thee ingeslagen.

Na 34 km kwamen we weer om half 3 bij de Alblasserdamse brug. Iedereen had genoten van een gezellig “dagje uit”.

Het blijkt dat men er ook echt naar uitkijkt om met elkaar te kunnen fietsen!

Kijk voor nog meer foto’s in het menu op deze website onder “Foto’s”

 

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2020. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *