Verslag van Leo:

Vertrek met Gerda K, Jannie, Joke, Margreet en Thea. Via Dordrecht en de Kiltunnel richting Strijen- Sas. Wind vol tegen…! Maar na een uurtje doorstampen, koffie gedronken in “De Batterij” bij de jachthaven van Strijensas. Met het zonnetje op ons hoofd en de wind nu steeds meer in de rug, draaiden wij verder richting Strijen.

De lucht werd nu steeds donkerder. We besloten om direct door te rijden naar Puttershoek (géén ijsje). Mondkapjes om en op de pont richting Zwijndrecht.

Om 14.30 uur (na 45 km) weer thuis. Gelukkig droog gehouden..!

Verslag van Lianne:

Om 10 uur vertrokken Cock, Dorien, Mieke, Violette, Judith en Lianne richting de waterbus van Zwijndrecht voor een overtocht naar Sliedrecht.

Daar zijn we via Hardinxveld- Giessendam langs de Giessen naar Giessenburg gereden waar we (uiteindelijk) koffie hebben gedronken.

Vorige week had Bebbel een spectaculair verslag omdat zij de weg kwijt was. Wij waren vandaag ook wat kwijt, niet de weg maar …… Dorien!

Even vóór de Graanschuur hoorde ik Dorien nog praten en lachen. Bij de Graanschuur aangekomen bleek dat er kort daarvoor iets van de fiets van Dorien was gevallen dus was zij even gestopt. Wij voor de Graanschuur wachten waar Dorien bleef. Was zij ons per ongelijk voorbij gefietst toen wij onze fietsen stalden? Violette fietste een stukje terug maar geen Dorien te zien. Intussen gingen Judith en Lianne proberen Dorien telefonisch te bereiken ….. maar geen gehoor. Wij wilden bijna een Amber Alert regelen toen Dorien kwam aanlopen met de fiets aan de hand. Er zat een koord van een tas tussen het achterwiel waardoor fietsen niet meer mogelijk was. Blij dat we Dorien weer in goede gezondheid terugzagen zijn we eerst koffie gaan drinken.

Na de koffie konden wij het koord gelukkig verwijderen en onze tocht langs de Giessen vervolgen. Onderweg een korte tussenstop om even allerlei pompoenen en kalebassen te bekijken en daarna zijn we richting Langerak gereden. Door de kersenboomgaard van Pek waar nu geen kersen maar peren aan de bomen hingen. Doorgereden naar Nieuwpoort waar we eigenlijk bij het Arsenaal koffie zouden drinken. Volgens de site zouden zij open zijn maar helaas. Maar 200 meter verderop smaakte de koffie ook prima.

Tot Nieuwpoort bijna heel de tocht wind mee gefietst en in de zon gereden maar daar kwam na Nieuwpoort verandering in. Met flinke tegenwind en vanaf Ottoland een flinke regenbui.

Bij Oud Alblas bleek de accu van Cock bijna leeg. Haar fiets trapte heel zwaar, er leek iets te blokkeren. Het was niet meer te doen voor Cock die al lange tijd zo zwaar had getrapt en daarom de computerstand op de boost stand had gezet. Mieke en Lianne hebben het laatste stuk om beurt op de fiets van Cock gereden. Gelukkig konden we even vóor 17 uur de tocht afsluiten. Een tocht van 51,3 km (volgens de routeplanner) plus naar de waterbus! Deze afstand kwam niet overeen met de aangegeven km stand van de fiets van Judith!

Het was een leuke dag met “enkele” hindernissen!

Kijk voor nog meer mooie foto’s op deze website in het menu onder “Foto’s”