Our Blog

Verslag van Hetty: 

Na 3 aanmeldingen en 5 afmeldingen op pad met “de diehards”: Jan, Loek, Corrie S, Lianne en Louisette. De weersverwachting was niet al te best, maar we vertrokken vol goede moed naar de Waterbus.

Vanuit Krimpen naar Theehuys “De dames” onderaan de dijk langs de Hollandsche IJssel. Daar genoten we beschut achter glas van een lekker kopje koffie en een rondwandeling door de beeldentuin. Verder over de dijk richting Moordrecht, waar we op een picknickbankje onze boterhammen konden opeten. Tot dan droog weer, maar het begon een beetje te regenen op weg naar Gouda en toch maar onze regenbroeken aangetrokken.

In Gouda was het echter alweer droog en via een rondje rond de kerk kwamen we aan bij De Waag. Dat gebouw met nu een VVV erin stamt uit 1668. “Wat een mooie stad, het wordt weer tijd voor een rondleiding”, vond Loek. Op het plein bij het Stadhuis, waar normaliter de kaasmarkt gehouden wordt, werd net met wat tamtam (kaasmeisje en een fotograaf) een bijzondere steen gelegd met een QR-code. Zie foto.

Via het pittoreske Haastrecht ging het verder langs de Vlist  met overal prachtige bossen Hortensia’s. Het leek wel een “Hortensiatocht” Nog even een stop op het mooie “eilandje” in de Vlist. Het zonnetje probeerde zelfs door te breken. In Schoonhoven hebben we in de “De Waag” (hier uit 1758)  weer koffie of thee gedronken. Via een steil smal trappetje bereikte je het toilet.

Langs de Lek naar Bergambacht en na het veer over de Lek was ons geluk met het weer voorbij. We dachten even dat we in Limburg zaten. Dit was geen miezer meer!!! Bij Alblasserdam hield het gelukkig op met regenen en na een gezellige tocht van bijna 60km op de brug fietsten we weer naar huis voor een heerlijke warme douche en droge kleding.

Kijk voor nog meer foto’s in  het menu onder “Foto’s” 

Waar zou dit beeld staan?

admin

So, what do you think ?