Our Blog

Verslag van Hetty:

Wat een heerlijk weer op onze laatste fietstocht van dit seizoen. 11 personen; Loek en Louisette, Jan R, Lijnie, Dorien, Henk en Margreet, Gerda K, Piet en Corrie S. en ikzelf stonden klaar voor een fietstocht richting Dordrecht.

Over de brug en via de Kalkhaven en het Groothoofd naar de Stadswerven (een nieuwe woonwijk) via de gloednieuwe Prins Clausbrug. Deze brug was net 2 dagen geleden geopend door Prinses Beatrix. Zie foto

Koffie drinken deden we op het museumschip de Siegfried, waar we hartelijk verwelkomd werden. Piet trakteerde. Na de koffie nog even een rondje door het museum en de bijbehorende Lashbak. Loek kon veel vertellen over schepen en gevaarlijke plekken in de Rijn, want hij was vroeger schipper. Ook in de Lashbak zagen we nog een maquette van de oude haven van Dordrecht en het wrak van het gezonken houten schip De jonge Jacob (1885).

Maar we moesten verder, de zon scheen immers uitbundig. Langs het Wantij en spaarbekken de Grote Rug naar de Merwelanden. Op een grote vierkante tafel in de zon vlijden wij ons neer om onze boterhammen op te eten.

Via de fietsbrug over het Wantij wilden we verder naar de Dordtse Biesbosch, maar de brug was tot 17 december gesloten. Dat betekende 4,5 km omfietsen via de Wantijbrug. We hadden dus een drankje verdiend in de “Huiskamer” van Fluitkruid met zicht op de Nieuwe Merwede.

Na een fietstocht langs de Nieuwe Merwede en door de Elzen (de bomen zijn nog steeds niet echt op kleur) en het Dordtwijk- en Weizigtpark weer over de brug naar Ambacht.

Na een fietstocht van 55km kwamen we weer om half 4 “bruinverbrand” thuis. Een mooie afsluiting van alweer een “abnormaal” fietsseizoen.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s”.

 

 

admin

2 Comments

So, what do you think ?