Verslag fietstocht donderdag 4 mei Rottemeren en Trompenburg

Verslag van Lianne

Om precies 9.30 uur vertrokken wij met 14 leden richting de waterbus. Wij zijn vandaag voor het eerst uitgestapt bij Rivium (bij het Zalmhuis). Vandaar uit langs de watertoren richting Kralingen gefietst. Daar via het Kralingse bos naar onze eerste stop bij Bospaviljoen de Eekhoorn. Het weer was prachtig dus koffie op het terras en jassen uit. En even een foto gemaakt en met felicitaties verstuurd naar de jarige Hetty! 

Na de koffie langs de Rotte gereden. De naam Rotterdam komt van de rivier de Rotte die loopt van de oorsprong tot aan de dam en is bijna 19 km lang. Op de heenweg kwamen wij langs de sluis Het Bleiswijkse Verlaat. We zijn tot de A12 gereden en via de andere kant van de Rotte terug. Langs de route zagen we het ir. J.J.  de Graeff Gemaal bij de Tweemanspolder Zevenhuizen. Dit poldergemaal zorgt ervoor dat de polder met een oppervlakte van bijna vijf miljoen m2 droog blijft. Wanneer het nodig is kan het gemaal 100.000 liter per minuut verpompen. Onderweg bij het Koornmolengat zagen wij een Aalscholverkolonie. 10-tallen Aalscholvers zaten daar te broeden. 

Bij de picknicktafels in de buurt van restaurant De Roerdomp hebben wij onze boterhammen gegeten. Met een mooi uitzicht en de zon in ons gezicht was het hier heerlijk vertoeven. Daarna de weg langs de roeibaan gefietst. Ook weer een mooi natuurgebied. We zagen veel ganzen met hele scholen schattig kleine gansjes. Alles is mooi frisgroen en onderweg veel Koolzaad gezien of was het toch Raapzaad of Herik? 

Verder gereden langs de Zevenhuizenplas om door het groen weer uit te komen bij de Rotte. Via het kralingse bos naar Arboretum Trompenburg gereden. Daar op het terras wat gedronken of een ijsje gegeten. En er was vandaag nog een tweede jarige. Voor de jarige Elsa was er een klein taartje. Toch nog even een kort rondje door de tuin gewandeld en de route weer vervolgd.

Via het veerpontje naar Rotterdam Zuid gevaren. We konden gelukkig allemaal op het pontje, al was het wel passen en meten. Aan de zuidkant via het Eiland van Brienenoord en Bolnes het laatste stukje gefietst. Toen ik om 16.30 uur voorbij Wielstaete reed stond er 58,8 km op de teller.

Het was een gezellige zonnige dag.

Kijk voor nog meer foto’s op de website onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

3 reacties op Verslag fietstocht donderdag 4 mei Rottemeren en Trompenburg

  1. Henk en Margreet schreef:

    We hebben genoten van de mooie tocht Lianne , hele mooie route goede koffie adresjes en natuurlijk fantastisch weer 😎 dank je wel.

  2. Gerda schreef:

    Mooi tocht Lianne, dank je wel.

  3. Judith schreef:

    Wat een heerlijke fietsdag. Eindelijk mooi weer. Leuke koffie plekjes. Bedankt Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *