Verslag fietstocht woensdag 3 mei Ridderkerk

Verslag van Gerda K:

Ik meen te weten dat dit de route van Gebhard was.

We zouden ook naar Kinderdijk gaan maar tijdens het voorrijden zondag j.l. was de waterbus naar Kinderdijk volgens een mededeling daar in het weekend niet in de vaart wegens personeelsgebrek. Dan maar op maandag de rit nog eens proberen. Maar nu zag ik dat de waterbus tot 5 mei door de week niet voer van  9 t/m 13.30 uur. Jammer. Toen heb ik met mijn man wat extra lussen in de Ridderkerk route gemaakt. en dinsdag deze route ook voorgereden. Als fietsleider moet je er wat voor over hebben, maar ik doe dat graag.

Met een groep van 17 mensen vertrokken we vanaf Wielzaete. Het was prachtig weer, maar de handschoenen hadden we wel nodig. Bij manege Reyerbos hebben we koffie gedronken en gingen verder door het park. De hyacinten, koolzaad, fluitenkruid en de lenteklokjes stonden prachtig te bloeien. Op de route die ik hierbij zal zetten kun je zien waar we hebben gefietst. We hadden een fijne lunchplek met een zitplaats voor iedereen aan het water. We hebben veel in het groen gereden.

Uiteindelijk zouden we via de Gorzen naar huis fietsen. Iedereen heb ik gevraagd op de smalle delen van het fietspad achter elkaar te fietsen, afstand te houden en voorzichtig te doen. Een compliment voor iedereen, men hield zich daaraan. Helaas reed Jannie in de graskant en viel. Ik werd gewaarschuwd en toen ik bij de valpartij aankwam waren er fietsleden al druk met Jannie bezig. Heel goed. Gelukkig had ik mijn E.H.B.O.tasje bij me en daarin vonden we het verband waarmee we Janny konden verbinden. Volgens de dokter hebben we dit goed gedaan. Ik heb Ton gebeld en gevraagd of hij met de auto en fietsdrager ons kon helpen. Gelukkig was hij thuis en zou zo snel mogelijk komen. Jannie werd ondersteund door fietsleden en liep richting openbare weg. Dat ging moeizaam. Ik fietste snel naar de openbare weg en hield een auto aan om te vragen Jannie op te halen. Bij de tweede auto lukte dat . De meneer reed het fietspad op en Jannie stapte bij hem in en de meneer reed achteruit weer terug naar de weg .Wat fijn dat zo’n wildvreemde meneer dat zomaar doet. Ton was toen ook gearriveerd. De fiets van Jannie en mij werden op fietsdrager gezet. De groep was bijna thuis en ging verder . Wij zijn naar Zwijndrecht gegaan naar de huisarts van Janny waar haar neus is behandeld en gehecht. Daarna hebben we haar naar haar dochter gebracht. Haar nummer stond in de noodlijst. Na een kopje thee voor de schrik hebben we Jannie in goede handen achter gelaten.

Noot van Hetty: Ik heb Jannie nog gesproken en ze maakt het naar omstandigheden goed. Ze heeft niet veel pijn, maar haar gezicht zal nog wel blauw worden.

Ze wil iedereen bedanken. Wat een steun ondervond ze van iedereen! Wat een geweldige club! Met name wil ze Gerda bedanken, niets was haar teveel. Ook haar man Ton wil zij bedanken voor de snelle hulp. De vriendelijke onbekende heer beantwoordde haar bedankje met de woorden: “De meeste mensen zijn goed, alleen de kwaden laten van zich horen”

Kijk voor nog meer foto’s in de website onder “Nieuwe Foto’s

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *