Verslag fietstocht wo 17 mei Molen De Hoop in Oud-Alblas

Verslag van Ini:

We stapten met 13 man op de fiets richting Oud Alblas. Onder aan de brug kwam nr. 14 erbij en zo reden we rechtstreeks naar molen “De Hoop” in Oud Alblas.

Daar aangekomen werden we welkom geheten door Mevr. de Groot jr. en gingen we aan de koffie. Lekker buiten op het terras, al was de wind nog best fris, maar toch een plaatsje in de zon gevonden. Na afloop gingen we naar binnen voor de film. Eerst een inleidend gesprekje over de molen zelf die nog steeds gebruikt wordt sinds 1844. Later ging de film over molens in het algemeen en vertelde de Heer de Groot Sr. over hun eigen molen. Om de boel draaiend te houden, zijn het jonge echtpaar de Groot in 2016 gestart met een winkel en een terras.

Daarna allemaal de eigen bijdrage van € 1,- voor de film en de uitleg afgerekend en fietsten we verder naar Bleskensgraaf.

Bij de bankjes van “De Donkse Laagten” onze boterhammen opgegeten en daarna werd de weg weer vervolgd over de hoge brug, langs de smalle paadjes naar de molen, waar we weer de hoge brug over gingen en langs het water naar de ‘Witte Molen’ in Alblasserdam. Daar de rotonde ¾ genomen weer terug naar Oud Alblas en zo weer naar de brug over de Noord naar huis.

Het was een gezellige tocht, droog zonnig weer, maar wel wat wind. Maar het was droog en we hadden bijna 34 km op de teller toen we zo tegen tweeën thuis waren.

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *