Verslag fietstocht do 1 juni naar Ameide

Verslag van Gerda:

Met 10 enthousiaste fietsers stonden we om half 10 in Zwijndrecht om met de waterbus naar Sliedrecht te gaan.

Ons doel was om naar Marjolein, van heel Holland bakt, koffie te gaan drinken en een gebakje te gaan halen.

Het weer was geweldig. Zonnig met wel wat wind. Gelukkig hadden we de wind op de heenweg tegen zodat we er voordeel van hadden op de terugweg.

We hadden in Giessenburg de eerste stop. Wel wat gauw, maar het was al half 12 en tijd voor een plaspauze en koffiestop. 

Wat is de natuur mooi!  We volgden steeds de Giessen. Bij “Hannes Heerlijkheid” hebben we geluncht. Een prachtig plekje waar moeder zwaan met jongen voorbij zwommen en Judith een teek op haar jas aantrof.

Tegen half 1 kwamen we bij “De Bakplaats”, in Ameide waar Marjolein helaas net een weekendje weg was. Maar de moeder van haar met ander personeel ontvingen ons heel hartelijk. Iedereen had zijn of haar keuze gemaakt uit de talrijke lekkere gebakjes of koeken.

We vertrokken met de wind in de rug. Dat ging heerlijk. Bij Goudriaan hebben we na rijp beraad gekozen om i.p.v. terug te gaan naar Sliedrecht en de waterbus te nemen door te fietsen naar huis. 

Petje af weer voor de 2 niet e-bikers Ries en Emmie. Ook Willem krijgt een pluim. Hij weet zelf wel waarom. Laat ik iedereen een pluim geven, want we hebben toch maar weer 62 km. gefietst en hebben het erg naar ’t zin gehad. Misschien ikzelf nog wel het meest!

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

1 reactie op Verslag fietstocht do 1 juni naar Ameide

  1. Willem Denecke schreef:

    Wat een heerlijke fietstocht hebben we gereden onder de goede leiding van Gerda. Het weer was daarbij ook een pluspunt. Eén van de hoogtepunten; heerlijke taart bij “de Bakplaats” in Ameide. Tijdens de terugweg ontstond het idee om ipv de waterbus rechtstreeks door te fietsen naar huis. Dat idee bracht me wel in dubio. Gaat m’n aandoening niet protesteren? Maar gelukkig viel het alleszins mee. Gerda bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *