Verslagen fietstochten donderdag 17 sept

Hieronder de verslagen van 3 totaal verschillende fietstochten op een en dezelfde dag!

Verslag van Bebbel:

Na een helse tocht waar de leider, die het zo goed wist met een mooi fietspad helemaal de weg kwijt was. We waren daardoor zo verward dat een telefonische hulpdienst door Judith werd ingeschakeld die ons naar de juiste richting dreef. We waren totaal van slag bij zoveel dommigheid.

Toen we eenmaal in Café Oud Verlaat zaten met koffie en appeltaart werd het leed wat minder. Daarna wist de leider een hele leuke route te volgen langs de Rotte en daarna door een natuurgebied. We kregen de wind in de rug en de zon voor en zo gingen we langs de Rotte en daarna langs de Bergse plas. Prachtig was dat.

We zouden ook nog wat gaan drinken bij Woods, maar dat zat zo vol dat de veelgeplaagde fietsgroep dat risico niet wilde lopen en fietsten we over een stukje voetpad door naar boshut de Big, maar onderweg kwamen we politie tegen die de leider niet gezien had maar Leo gelukkig wel. Toen we eenmaal een drankje hadden gedronken of een ijsje gegeten, gingen we verder naar de Stormpolder in Krimpen a/d IJssel en hebben daar via de ’s Gravenweg de waterbus genomen.

Op de waterbus was het heel vol met gestreste mensen net als onze groep dus. We waren heel blij dat we toch weer veilig in Ambacht waren.

Met de groeten van Els de K, Ineke en Leo, Joke, Judith, Mieke, Willem en ondergetekende die liever niet bekend wordt gemaakt. Na 53 km kwam er een eind aan deze verschrikkelijke tocht.

Verslag van Jan R:

Om tien uur precies vertrokken, met Arie, Henk en Margreet, Jan en Yvonne, Thea, en Irene.

De tocht ging naar Rhoon maar ik heb geprobeerd om toch een ietwat alternatieve route te gaan rijden. Wat mijns inziens aardig lukte zij hetzij dat een tweetal knooppunten in Rhoon naar elkaar verwezen wat voor de nodige verwarring zorgde. Zeker bij mij daar ik voor de allereerste keer gebruik maak van Route.nl.Het gaat n.l. om de punten 2 en 1 wat min of meer een vierkant moet zijn maar ze blijken naar elkaar te verwijzen en dan ben je net zo’n heen en weer bootje.

Maar goed weer terug naar het begin van de tocht. Omstreeks 11.00 uur zijn we aangekomen bij Polderzicht waar we min of meer uit de wind en in het zonnetje genoten hebben van een bakkie koffie.

Daarvandaan dwars door Barendrecht naar Smitshoek en zo richting Rhoon met een stop bij Zorgboerderij de Buytenhof alwaar we de boterhammen hebben genuttigd en een aantal van ons fruit hebben gekocht.

Dan naar de jachthaven van Rhoon en langs de Oude Maas richting Heerjansdam met een stop aan het water ter hoogte van het pannenkoekenhuis. Via het Waalbos en de Pruimendijk terug naar H.I.A.

Ook deze keer weer genoten van een heerlijke fietstocht met prachtig weer, de aanwakkerende wind namen we maar voor lief.

Verslag van Hetty:

Met Riet van H. (ons oudste fietsende lid van 91 jaar!) een fietstochtje van 30km gemaakt.

Ze durfde het aan om met z’n tweetjes een soort mini happen- en trappentocht te maken. Eerst koffie met appelgebak bij Brasserie Rhoon en daarna een heerlijke ijscoupe bij het Pannenkoekenhuis aan de Oude Maas. Alles buiten op rustige terrassen en op ruime afstand van elkaar.

Riet was zo enthousiast en helemaal niet moe na 30km fietsen. Ze had nu ook weer veel te vertellen aan haar kinderen als ze haar belden, meldde ze.

Kijk voor de foto’s op deze website in het menu onder Foto’s van deze fietstochten

 

 

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2020. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslagen fietstochten donderdag 17 sept

  1. Henk van Breugel schreef:

    Wat jammer dat er van de groep van Bebbel geen foto’s bijgevoegd zijn , zo’n puzzeltocht is toch juist geschikt voor “” leuke plaatjes “

  2. Leo Drost schreef:

    Daar hadden wij geen tijd voor..!(foto’s) Maar zo erg als Bebbel schrijft,was het nou ook weer niet….en van die politie was een grapje van mij.Ze heeft een schuldig geweten…blijkbaar…nergens voor nodig .het was een tocht om niet zo snel meer te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *