Verslag fietstocht do 25 mei Hitland

Verslag van Bebbel:

Gisteren was de eerste dag dat ik weer ging fietsen met de fietsclub en we waren met zijn zessen. T.w. Corrie, Elsa, Mieke, Jan R. ,onze nieuwe fietskandidaat Rose-Marie en ondergetekende.


Na te zijn overgevaren met de waterbus naar Krimpen aan den IJssel zijn we onder de dijk gaan fietsen naar Ouderkerk aan den IJssel en daar hebben we ook lekker koffie gedronken in “Luux”. Een heel gezellig tentje aan het water. Daar zijn we ook overgevaren met een pontje om in Hitland uit te komen.
We hebben een stuk over de dijk gefietst en zijn daarna het natuurgebied ingegaan.

Prachtige bloemen onderweg; koolzaad, fluitenkruid, boterbloemen, margrieten, prachtig allemaal.

En toen wilde ik ook nog even de nieuwe huizen aan de IJssel laten zien in Nieuwerkerk en toen had niemand ze gezien. Daarom toch weer even terug om daarna weer de natuur van Hitland in te duiken. Na een heerlijke tocht door de natuur en daarna weer langs de rivier op weg naar Krimpen aan de Lek. Daar hebben we de pont genomen en hebben in Kinderdijk nog wat gedronken. Enkele keren reed ik een doodlopende weg in maar dat is niet zo erg.

Bij de brug van Alblasserdam hebben we afscheid genomen van elkaar. Het was een heerlijke dag.
En wat ons betreft kan Rose-Marie er zo bij, ze was heel gezellig. Groeten allemaal van Bebbel en het was in totaal 48 km.

Noot: Rose-Marie wil graag lid worden.

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *